Боровинкова градина става на стари пасбища
Преди да засадите боровинки, трябва да проучите почвата, климата, продължителността на вегетационният период, екстремните температури и тяхната цикличнвост, валежите. Анализира се и почвата и подпочвата.
Облагородяването на храстите и дърветата изисква подготовка
Смята се, че най-подходящият момент за вземане на калеми за зимно-пролетно присаждане, е моментът след листопада до настъпването на големите студове. Януарските дни не са много подходящи, а към края на февруари и март соковете може да се раздвижат и тогава вече ще е късно.
Есенно торене на ябълките
Нуждите на овощните растения от хранителни вещества са различни не само за отделните видове и сортове, но се изменят в зависимост от възрастта, гъстотата на засаждане, начина на поддържане на почвената повърхност, резитбата, величината на добива и др.
Цитрусовите дървета в саксия и плододаването
Съвети за отглеждане на цитрусовите дървета в саксия. Цитрусови дървета изискват много слънчева светлина. Необичайно е ако дървото цъфти, а не дава плодове. Ако дървото е отгледано от семка и не дава плод - това е различен проблем.
Дивият кестен не може да се опитоми
Дивият или конски кестен (Aesculus hippocastanum) е ценно дърво с опадливи листа, което достига на височина 25-30 м и живее повече от 200 години. Вирее на богати и влажни почви. В млада възраст израства по-бързо и още през първата година достига височина до половин метър. Короната му е заоблена и много красива. Цъфти след разлистването през май. Цветовете са едри, бели, изпъстрени с розови петна. Листата са сложни и разположени срещуположно по два на клонките. Всеки лист има от 5 до 7 приседнали като на длан отделни листчета, които са с обратно яйцевидна форма и назъбени по края. Конският кестен предпочита влажната и свежа почва и не може без въздушна влага.
Моркови за красота, моркови за здраве
Редовното консумиране на моркови укрепва зрението поради високото съдържание на витамин А. Те са най-богатият на бетакаротин зеленчук. Това вещество има доказани свойства като антиоксидант. Големият набор на витамини от групата В укрепва нервната система. Освен това морковите се препоръчват при диети за отслабване.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.