Начало › Още за ... › Рецепти › › Кулинарни съвети

Статии | Кулинарни съвети

Публикувани статии: 7
Показване статии: 1 - 5

Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Вкусните гъби се стерилизират при 120 градуса
Гъбите за консервиране трябва да са млади, 3-6 см широки, без пънчета, нечервясали, добре почистени. Всеки вид гъба се приготвя отделно. Първокачествени консерви стават от булки, печурки, манатарки, брезовки, масловки, гълъбки, млечници, бяла и червена млечница (рижики), които имат много приятна смолиста миризма. При подготовка на гъбите за преработка, те не се мият, а изтриват с кърпа.

Отворете фурната, ако ще сушите гъби
Гъбите се сушат на открито при силно слънце. Оставени на открито обаче те червясват и загниват. Сушенето на гъби в домашни фурни също не дава добри резултати. Фурните бързо изстиват и трябва в продължение на 2-3 денонощия да се поддържат топли.

Сухите смокини удвояват захарността си
Смокините са много сладки плодове. При минимално 9.0% съдържание на захари, то може да се удвои до 18%, чрез изсушаване им. Сушенето се провежда с цели плодове.

Публикувани статии: 7
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Цитрусите
На планетата ни се отглеждат голям брой плодни растения, но сред тях цитрусовите се ползват с особена популярност, независимо че могат да растат само в субтропичните и тропичните райони от двете страни на екватора. За лимона, портокала, мандарината, груйпрфрута и техните братовчеди - подробно и изчерпателно. ...

Великденският венец
Неповторимо е очарованието на празничните венци. Те са неизменна част от декорацията на дома. Тези венци могат да се поставят не само на масата, а и на стената, на вратата, да се увесят на корниза в средата на прозореца.

Календар на градинаря

Месец Януари: Важно през януари
Януарските дни са къси, небето е облачно, живата растителност е в дълбок зимен покой, та човек ще си рече, че няма никаква работа в градината. Така е, но не съвсем. Е, не може да се сравнява с пролетните и летните грижи, но за студеното време и късите дни не е и малко. Сега му е времето да се помисли какво ще се засади, какво ще се отгледа и как ще се отгледа.

Прочети повече
Виж календара за годината