Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус

Скумрия със зеленчуци
600-700 грама филе от скумрия; 1 глава лук; 2-3 скилидки чесън; 1 ½ кафеена чаша бяло вино; 600 грама пресни картофи; 2-3 домата; 1-2 зелени пиперки; 1 краставица; половин чаена чаша олио; бучка краве масло; сок от 1 лимон; черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус

Задушен шаран с гъби
1 шаран около 1 кг; 250 грама гъби;1 супена лъжица стафиди; 1 глава лук; 1 чаена чаша бяло вино; 1-2 твъдо сварени яйца; 1 лимон; 10-15 маслини; 100 грама краве масло; черен пипер и сол на вкус

Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Новата изява на стария шкаф
Идва ден, в който старите мебели отстъпват мястото си на модерно обзавеждане. Това обаче не означава задължително безславен край до кофата за боклук или на прашния таван. С повече фантазия можете да пренесете домашния уют в градината си, използвайки ефекта на неочакваното.

Какаовото дърво – шоколадът за всички възрасти
Какаовият прах е включен в много кулинарни рецепти. Специфичният вкус и мирис съблазнява хора от всички възрасти. Откъде идва този ароматен прах? Разбира се - от какаовото дърво, което с право се нарича "шоколадово".

Краставиците
Ав­тор­ка­та на статията "Крас­та­ви­ци­те" н. с. Хрис­ти­на Хрис­то­ва, н. с. I ст. д-р,  е ед­на от най-из­вес­т­ни­те се­лек­ци­о­нер­ки на крас­та­ви­ци в Бъл­га­рия. Тя при­те­жа­ва за­дъл­бочени поз­на­ния и се­ри­о­зен опит в об­ласт­та на се­лек­ци­я­та, се­меп­ро­из­вод­с­т­во­то и тех­но­ло­ги­я­та на от­г­леж­да­не на та­зи кул­ту­ра.

Календар на градинаря

Месец Януари: Важно през януари
Януарските дни са къси, небето е облачно, живата растителност е в дълбок зимен покой, та човек ще си рече, че няма никаква работа в градината. Така е, но не съвсем. Е, не може да се сравнява с пролетните и летните грижи, но за студеното време и късите дни не е и малко. Сега му е времето да се помисли какво ще се засади, какво ще се отгледа и как ще се отгледа.

Прочети повече
Виж календара за годината