Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Сухите букети
Сухите цветя отново заемат важно място в нашия живот. В цветарските магазини има голям асортимент от изсушени растения. Може да минете и без магазинните материали, ако използвате съвременните методи за сушене и консервиране на градински и диворастящи цветя. Можете собственоръчно да създадете великолепни композиции, които ще красят дома ви без почти никакви грижи.
Трънливият глог
Народът ни е измислил поговорката „От трън, та на глог". И е прав, и не е. Има видове глог, които до голяма степен заслужават това сравнение, но други - не. Глогът не е просто трън. Този мощен храст има висока декоративна стойност и е източник на вкусни, диетични и лечебни плодове.
Чашкодряни
Чашкодряните макар да са местни видове на Азия, се срещат често и у нас. Те се делят главно на два вида. Едните са с опадливи през зимата листа, а другата група са с вечнозелени листа. От първата група най-често се среща у нас брадавичестият чашкодрян (Euonymus verrucosa). Представлява едър храст, но не по-висок от 2-3 метра.