Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Подарете живот на една елха
Още от началото на декември започва продажбата на коледни елхи. За съжаление само броени дни след празниците от украсеното дръвче остават опадали иглички по килима и накрая - жалка гледка до кофите за смет. Но с повече желание празникът ни ще бъде все така красив, без да се унищожава едва започналия живот на елхите.
Каменните градини
Изграждането на различните по вид каменни градини и подреждането на камъка в тях е толкова субективно, че е трудно да се предложи съвет. Затова би трябвало да се видят други каменни градини, да се огледат много камъни по скалистия морски бряг или планинския склон, за да се опознае ландшафтът на съответния участък и след това да се прецени и вземе решение.
Цветна красота за много години
Всеки любител на цветята би искал да има красив кът, който да радва очите в продължение на цял сезон. В природата има голямо разнообразие от многогодишни видове, които дълго време цъфтят на едно и също място.