Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.
Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.
Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.
Чесънът на нашата трапеза
Независимо от това, дали сте купили чесъна от магазина или сте го произвели в собствената си градина, ви се иска да съхраните колкото е възможно по-дълго лечебните му и вкусови качества.
Шоуто на цветята в Челси – мястото, където всички градинари си сверяват часовниците
Цветното шоу в Челси е най-голямото пролетно шоу, посветено на градините и на цветята. То е сред най-престижните и най-популярното събитие в областта на градинарството в цял свят, както и голямо светско събитие в Лондон. В програмата му традиционно се включва представяне на дизайнерски решения за оформяне на градинското пространство, а също така и пазар на цветя.
Басейните в двора - приятна почивка край собствения ви воден кът
С басейна и барбекюто, както с никои други елементи на къщата и двора , са свързани спомени и мечти. Басейнът не е само удоволствие, той е и естетика – трябва да се вписва сполучливо в архитектурния облик на сградите и да кореспондира с градинската украса на двора.
Хубавият букет и някои от нещата, с които се прави
Съчетанието на багрите и формите в букета е въпрос на вътрешен усет и придобити умения. Но и тези качества, така необходими, са все още недостатъчни за направата на изискан букет. Аранжорът на цветни композиции задължително трябва да разполага поне с малък комплект инструменти.