Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.
Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:
Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.
Кога цитрусовите замръзват, но не загиват
Есента напира. След необичайните летни горещини и суша, термометърът заплашително сочи към нулата, а по планините - и под нея. Планинските поляни са вече завити с първите снежни одеала. Първата снежна буря вилня по Витоша. Слънцето не само, че не жари, но вече и не е ласкаво. Всичко това вкупом дава знак, че трябва да се погрижим за топлолюбивите растения.
Герберът ще цъфти през зимата
Истинският гербер (Gerbera sp.) идва от районите на Южна Африка и Азия, където температурите през зимата са над нулата и в условията на местните си обитания може да цъфти целогодишно, без период на покой. В нашите климатични условия на студена и продължителна зима растението няма да успее да оцелее навън, защото не е зимоустойчиво.