Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.
Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:
Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.
Красавицата мамилария
Цветовете образуват венчета около върха на растението. След прецъфтяването се появяват ярки ягодовидни плодове, които са истинско украшение в продължение на много месеци. Изключително разнообразни са и бодлите на мамилариите. Благодарение на тях повечето видове са красиви и без да цъфтят...
Проверете за набраздяване по дървесината
Набраздяване на дървесината е вирусна болест по лозите, чиито характерни признаци се наблюдават най-често по многогодишната дървесина. Наблюдават се след обелване на кората по спойката (при нискостъблените) и над нея (при високостъблените лози).
Зимата да заповяда!
Покривката от сухи листа или торф е добро укритие за градинските растения. Талашитът, сламата и сухите листа са подходяща изолация за саксийни растения - може да завиете саксията с тръстикова рогозка и да запълните пространството между рогозката и растенията със сухи листа.