Начало › Още за ... › Рецепти › › Питиета

Статии | Питиета

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.

Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:

Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Вижте още

Мавританската градина - драгоценното наследство на ориента
В началото на VII век маврите пресекли Гибралтар и за почти 7 века се настанили в Южна Испания. Макар че климатът там не е така изтощително сух и горещ както в родната им пустиня, те продължавали да считат водата за върховна ценност. На мястото на разрушените римски водосборни съоръжения построили нови, още по-добри, благодарение на което страната се превърнала в огромен оазис, потънал в лозя и градини.

Коледната звезда грее дълго и ярко
В превод името й означава прекрасна млечка и тя наистина го заслужава. С настъпването на студовете се окичва с необикновени едри прицветници, подобни на звезди, обкръжаващи дребните и невзрачни истински цветчета. Възхитителните многоетажни "звезди" могат да бъдат и нежни - кремави, розови, и ярки - алени, малинови.

Прухонице – омаята на романтичната гора
Много са историческите и архитектурни забележителности, с които е известна столицата на Чехия. Но за хората, които обичат парковото изкуство, най-желаната дестинация се намира извън града. Паркът Прухонице – един от най-големите, най-живописните и най-ценните в Европа, запленява със съвършенството на пейзажния стил, със спокойствието на гората, с неочакваността на екзотиката и с усещането, че любовта, с която е бил създаден, все още го обгръща.

Календар на градинаря

Месец Април: Важно през април
През март пролетта се пробужда, а през април се събужда. Събужда се и започва да се гизди в новата си цветна премяна. Живакът на термометъра са устремява нагоре, а подир него разцъфват иглики, нарциси, зюмбюли, бадеми, праскови, череши, ябълки, круши... Разхубавява се природата, разхубавява се и градината. А за да е такава, каквато я искаме, трябва да й се помогне. Не че е много работата в нея, но колкото и да е, по-важното да е свършена навреме. Нищо не търпи отлагане.

Прочети повече
Виж календара за годината