Начало › Растения › ЕнциклопедияЗеленчуци › Краставица (Cucumis sativus)

Краставица (Cucumis sativus)

13.11.2011 | Коментари (0)

Краставица (Cucumis sativus)

Вид: Зеленчук

Описание

Краставиците (Cucumis sativus) са от предпочитаните зеленчуци с вкусни плодове, богати на калий , съдържат инсулин и други вещества, който влияят благотворно върху дейността на сърцето и бъбреците.

Те са топлолюбиви и светлолюбиви растения. Семената им никнат при температура над 15-16 градуса, при около 10 градуса спира растежа им, а  при 3-7 градуса загиват. Оптималната  им температура е  25-30 градуса. Те са много взискателни към почвената и въздушната влажност, особено вредно е засушаването по време на цъфтежа и плододаването - плодовете и завръзите окапват, плодовете се деформират. Изискват богати и плодородни почви. Отглеждат се в оранжерии и на открито.

 

 

 

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар