Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Дамското сърце - цветето на несподелената любов
Дамското сърце може да се използва както самостоятелно така и в съчетание с други пролетни цветя. В пъстри лехи наред с иглики, незабравки, нарциси, лалета може да бъде както акцент, така и фон. Единични растения на фона на зелената морава също изглеждат великолепно.
Шеги на природата
През зимата цветята и листопадните дървета и храсти спят дълбоко. Само вечнозелените разведряват отдъхващата си градина. Има обаче храбри растения, които в мраза се обсипват с цветове.