Hyssopus officinalis L. (Исоп)
исоп
Hedera helix L (Бръшлян)
Бръшлян, увивен храст, бронхит, кашлица
Hieracium pilosella L. (Миши уши)
миши уши
Helleborus odorus W. (Кукуряк)
кукуряк
Hypericum perforatum (Жълт кантарион)
Жълт кантарион
Крехките салати се садят шахматно
Най-подходящият период за разсаждане на салати и марули е след преминаване на опасността от продължителни силни застудявания. За Южна България обикновено е средата на март, а за Северна България в началото на април. Разсадът е готов след 3-5 седмици от засяването. Преди да се изнесе на открито, трябва да се закали. Най-добре се развива на дълбоки, влагоемни, глинесто-песъкливи и богати с органични вещества почви.
Зелето - дебеланкото космополит
То е любима храна на много народи. Почти на всяка точка на земното кълбо, която човек обитава, ще се намери и вид зелева култура, която той отглежда. И това се дължи както на тяхното голямо разнообразие от форми, така и на пластичността им, позволяваща нагаждане към различните условия. Не на последно място те са полезни и вкусни.
Киви - оригиналната жива стена с вкусни плодове
Само от въображението ви зависи типът носеща конструкция, по която ще расте кивито във вашата градина. Независимо дали ще покрива беседката, специална пергола, свободна стена или ограда, ако искате да се радвате не само на красотата, но и на плодовете му, засадете растения и от двата пола.