Allium cepa var. proliferum (Многоетажен лук)
многоетажен лук, лук,
Allium fistulosum L (Пясъчен лук)
пясъчен лук, лук, зимен лук, батун
Allium tuberosum (Треволистен чесън)
треволистен чесън
Alium porrum (Праз, праз лук)
праз, зеленчук, лук
Asparagus officinalis (Аспержи)
аспержи, отглеждане на аспержи
Рядката тиква Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа е тип тиква - тюрбан със зеленикава до сива на цвят кора. На италиански названието й е "морска тиква" заради изумрудения цвят на плода. Кората на тиквата е дебела и поради тази причина тиквата може да се съхранява до 6 месеца на хладно и сухо място.
Колко време расте разсадът
Много зеленчукови култури се отглеждат чрез предварително производство на разсад. Колко време обаче отнема от семената да се развият млади растения, готови за настаняване на постоянното им място. Значително голямата разлика в продължителността на отглеждане на разсада при посочените култури се дължи на биологичните особености на вида и типа на култивационните съоръжения.