Rubus fruticosus x idaeus (Тайбери)
тайбери,
Ribes nigrum (Френско черно грозде, касис)
Френско черно грозде, касис
Ribes (Френско грозде)
Френско грозде, касис, червено френско грозде, бяло френско грозде
Ribes nidigrolaria, Ribes x culverwellii (Йошта)
йошта
Ribes Uva-Crispa (Бодливо грозде)
Бодливо грозде, цариградско грозде
Сливата
Сливите са богати на фосфор, което ги определя като тонизираща храна. Богати са и на калий, който стимулира сърдечната дейност и кръвообращението и ги прави подходящи за болни от подагра и ревматизъм. Имат високо съдържание на желязо и затова са добро средство при лекуване на анемични състояния.
Да вкореним клематис – с мерак и умение
Има много видове декоративен клематис, и всички те си приличат по това, че се размножават трудно. Но ако имате желание да получите нови растения, с повече търпение и с необходимите знания ще успеете. Начините са два - чрез семена и вегетативно. Семенният метод е доста труден за любители. Семената задължително се стратифицират.
Погрижете се за кактусите
Грижите за домашните кактуси, които се култивират в домашни условия, са достатъчно прости и почти еднакви. През зимата най-добрата температура за кактусите е 15-20 градуса, но те без повреда могат да понесат и ниски температури до 10-12 градуса. През зимата всички кактусови се нуждаят от надеждна защита. За разлика от лятото, когато те се нуждаят от обилно поливане, през зимата кактусите се поливат през 10 дни. Кактусите с големи листа се поливат по-често, отколкото тези, чиито листа са видоизменени иглички.