Целина
Ароматната подправка намира широко приложение в националната ни кухня. Използва се за подправка на зеленчукови супи, на маринати, ястия от месо, без нея не минава телешкото варено, диетични храни, консерви и др. Добре се комбинира с майорана, чеснов лук, мащерка, лук. Кореновиднана целина се използва и в самостоятелни ястия.
Довчерашните бурени – днешен хит
Всяко цвете, даже най-обикновеното и на пръв поглед невзрачно, всъщност е по своему красиво и необичайно. Едно такова растение, пренебрегвано заради своята непретенциозност и повсеместно разпространение, получи напоследък популярност сред цветарите, особено на Запад. Става дума за добре познатата на всички млечка.
Най-добрите начини за отглеждане на зюмбюли
Едно от цветята, чиято мисия в градината е сякаш да украси празника на пролетното събуждане и за която мисия то тръгва от есента, е зюмбюлът. Нашият народ го цени, както за великолепните форми и багри на цветовете му, така и за чудесния им аромат.