Бяла сапота (Casimiroa edulis)
бяла сапота, сапот
Японска мушмула (Eriobotrya japonica)
японска мушмула,
Испански лайм (Melicoccus bijugatus)
испански лайм, лайм,
Кумкват (Fortunella margaritae)
кумкват
Райска ябълка (Diospyros kaki)
райска ябъллка
Заразете леска и череша, за да получите трюфели
Трюфелът е гъба, която се е адаптирала за живот под земята и расте в перфектна симбиоза с корените на приемни дървета. Прилича на грудка. Има вътрешна месеста част и кора. Ядливата част на гъбата е вътрешността, меката сърцевина.
Погрижете се за лалетата
Правилното отглеждане на лалетата изисква луковиците да се изваждат всяка година. Това се прави, когато листата са пожълтели, но не са изсъхнали и са още меки. По това време люспите на старата луковица са изсъхнали и твърди, и тя не може да се храни.
Зюмбюлът носи уханието на пролетта
Той се отглежда великолепно в градините на лехи, цветни групи с нарцис, лале и други луковични през пролетта, в алпийски кътчета, в неголеми петна под дървета и декоративни храсти. Има забележителната способност да бъде "форсиран", т.е. да бъде предизвикан по-ранен цъфтеж.