Araucaria heterophylla (Стайна ела)
стайна ела, аукария хетерофила
Anacardium occidentale (Кашу)
кашу,
Acer рalmatum (Палмаволистен клен)
клен, палмаволистен клен
ALNUS (Eлша)
Алнус, елша, дърво
AESCULUS (Конски кестен)
Ескулус, конски кестен, дърво, кестен, конски
От какви резитби се нуждае лозето?
Чрез резитбата на лозата всяка година се премахват (частично или изцяло) различни части на растението. Така лозата придобива определена форма, регулира се и се направлява нейният растеж и плододаване. В зависимост от височината на стъблата формировките са нискостъблени - с височина на стъблото до 50 см, средностъблени - от 51 до 100 см и високостъблени - над 100 см.
Калоферче
За подправка служат младите листа (може да са свежи или изсушени) - за супи и ястия от агнешко и овче месо, в консервната промишленост, за сокове и други. Листата са със силен и приятен аромат, който се запазва и след изсушаването им. Освен това са богати с витамин С, каротин, минерални соли - калий, калций, магнезий, фосфор.
Зелените шушулки
Ако зеленчуците се състезават по хранителност, безспорно палмата на първенството ще се падне на бобовите. Това са градинският фасул, градинският грах и баклата. Когато става въпрос за количество белтъчини в определен обем, те нямат равни на себе си и поделят първото място единствено помежду си.