Маточината - с аромат на лимон
Тя е подправка, която благодарение на приятния ментово-лимонен вкус е подходяща за ястия от риба, месо, гъби, дивеч, птици. Използват се предимно листата, макар че всички части на растението ухаят приятно. Това се дължи на органичните киселини и етеричните масла, които съдържа.
Погрижете се за лалетата
Правилното отглеждане на лалетата изисква луковиците да се изваждат всяка година. Това се прави, когато листата са пожълтели, но не са изсъхнали и са още меки. По това време люспите на старата луковица са изсъхнали и твърди, и тя не може да се храни.
Майсторлъкът на пресаждането
Повечето стайни растения се чувстват прекрасно в саксии, които ни изглеждат твърде малки. Ще бъде грешка, ако решите да пресадите цвете, на което саксията още не е отесняла. В най-добрия случай то ще се опита да запълни празното пространство, ще нараства на корени и ще цъфти малко или изобщо няма да цъфти за известно време.