Целина
Ароматната подправка намира широко приложение в националната ни кухня. Използва се за подправка на зеленчукови супи, на маринати, ястия от месо, без нея не минава телешкото варено, диетични храни, консерви и др. Добре се комбинира с майорана, чеснов лук, мащерка, лук. Кореновиднана целина се използва и в самостоятелни ястия.
Осигурете си анасон за лек и подправка
При благоприятни условия края на февруари се засяват и едни от най- употребяваните едногодишни етерично-маслени растения, каквито са анасонът и резенето.
Гладиолите се съхраняват при 10 градуса
С настъпване на студеното време вегетацията на гладиолите приключва. Хранителните вещества се изтеглят от надземните зелени листа и стъбла, които пожълтяват. Клубенолуковиците престават да нарастват и външната им обвивка придобива кафява багра. Около тях са се образували много на брой дребни луковички.