Кайсиите
Сведенията за произхода на кайсията се губят в далечни времена. Повечето изследователи приемат, че родината й е Югоизточна Азия с основен център Северен Китай. Но има и друг център за нейния произход - Армения, където са открити кайсиеви костилки, датиращи от много дълбока древност.
Вкусната дебелана
За баница с тиква, за традиционния тиквеник на Бъдни вечер, печена или варена, тиквата присъства на трапезата през студените зимни дни...
Стигне ли термометърът 10 градуса, сейте ажгона
Ажгонът е капризно растение. За да го отглеждате е необходимо да му осигурите достатъчно топлина, светлина, влага и хранителни вещества, добре обработена и чиста от плевели почва. Глинесто-песъчливите почви, добре наторени с оборски тор, са предпочитаните от ажгона