Habranthus (Хабрантус)
хабрантус
Hesperis matronalis (Вечерница)
вечерница,
Haberlea rhodopensis (Силивряк)
силивряк
Hoya (Хоя, восъче)
Хоя, восъче, цвете, стайно растение
Helleborus niger (Черен кукуряк)
кукуряк, пролетни цветя
Берете ябълките според зрелостта и предназначението им
На всеки сорт ябълки е присъща определена степен на зрелост, при която плодовете се съхраняват най-добре. Така, продължителността на съхранение на плодовете на повечето есенни и зимни сортове е по-голяма, ако прибирането им се е състояло в началото на беритбената им зрялост.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Как да преместим ценните дървета
Засаждането на големи дървета започва с определяне на сроковете за тази операция. Най-добре е това да се извърши в периода на покой на дървесните видове. Тогава растенията сравнително по-лесно понасят пресаждането. Този период на широколистните е през есента, след листопада, през зимата и през пролетта преди разлистването. При нашите климатични условия, особено в Южна България за предпочитане е есенното засаждане, а в по-студените райони - в ранна пролет. Най-добри резултати от зимно пресаждане се получават, когато се извършват при температура - 10- 12 градуса.