Oenothera (Енотера, оенотера)
енотера, оенотера
Orchis sp. diversae (Салеп)
салеп
Onopordon acanthium L. (Магарешки трън)
магарешки трън, трън
Olea europaea (Маслина)
маслина, бонзай
Origanum vulgare (Риган)
Риган
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Запомнящата се незабравка
Наименованието на незабравката (Myosotis) произлиза от думите myos - мишка и otis - уши.Видовете от този род произхождат от Европа, Австралия, Америка. Родът Myosotis обхваща много представители, развиващи се като едногодишни, двугодишни и многогодишни растения.
Изгонете плевелите от ягодите
Борбата с плевелите в ягодовото насаждение можете да проведете като използвате химичен или механичен начин или чрез комбиниране на двата метода, което е за предпочитане.