Fragaria ananassa (Катереща се ягода)
ягода, катереща се ягода
Foeniculum vulgare Mill. (Резене)
резене
Ficus carica (Смокиня)
Смокиня, задух, кашлица, стомашни и чревни болки, мазоли, брадавици
Festuca glauca (Фестука, синя трева)
фестука, синя трева
Засейте киселеца и лапада на влажно
Размножават се чрез засяване на семена на постоянно място. Най-подходящо време е през март и април. Сеитба може и през лятото най-късно до август, но е необходимо мястото да полеете предварително, ако е сухо.
Градината трябва да е прилежно обработена
На каква дълбочина трябва да се обработи мястото, за да може земята да ражда богато? На този въпрос няма еднозначен отговор. Принципът е следният - за зеленчуци с плитка коренова система е достатъчно почвата да бъде на 20 см. Тази дълбочина стига за пипера, фасула, краставиците, луковете, спанака, салатите.
Размножаване на кафето
Да размножите кафееното дърво има два начина - чрез резник или със семе. При нашите условия по-лесният е вкореняването на връхни резници. Те трябва да са оформили поне две двойки листа. Отрезът се прави на 2 см под възела. Подходящата почвена смес съдържа равни части чимовка, добре разложен оборски тор, торф и пясък.