Гладиолите се съхраняват при 10 градуса
С настъпване на студеното време вегетацията на гладиолите приключва. Хранителните вещества се изтеглят от надземните зелени листа и стъбла, които пожълтяват. Клубенолуковиците престават да нарастват и външната им обвивка придобива кафява багра. Около тях са се образували много на брой дребни луковички.
Защо съхнат боровете?
Често пъти в декоративните градини и горските масиви се забелязва покафеняване на игличките и след това изсъхване на бора. Първият признак за заболяването на бора е появата на бледозеленикави петна по иглиците в края на лятото. Те пожълтяват, а по-късно покафеняват и опадат. Причинител е гъба, която разсейва спорите на два пъти в края на май-началото на юни и в края на август-началото на септември. Развива се успешно при температура над 15°С и относителна влажност над 70%.
Крушата
Широкото разпространение на крушата в световен мащаб се дължи на ценните й плодове, както за прясна консумация, така и за преработка. Плодовете от висококачествените сортове са превъзходен десертен плод със сочно топящо се месо, приятен аромат и много добро съчетание на захари и киселини.