Sorghum (Метла)
метла
Saxifraga umbrosa (Каменоломка)
каменоломка,
Stenotaphrum (Стенотафрум)
Стенотафрум
Stevia rebaudiana (Стевия)
Стевия,
Sanguisorba (Динка)
динка
Чери доматите изпъстря блюдата, могат да се гледат и на балкона
Отглеждането на дребноплодните доматчета от типа „чери", „грейп" или „коктейлни" не се различава съществено от това на обикновените. Те могат да бъдат нискорастящи или високорастящи, за които се налага привързване към колове или друга конструкция и колтучене.
Целина
Ароматната подправка намира широко приложение в националната ни кухня. Използва се за подправка на зеленчукови супи, на маринати, ястия от месо, без нея не минава телешкото варено, диетични храни, консерви и др. Добре се комбинира с майорана, чеснов лук, мащерка, лук. Кореновиднана целина се използва и в самостоятелни ястия.
След картофи и патладжан настанете спанак
Все още не е късно да използвате последните хубави дни и засеете спанак. Той пониква при 4°С и са необходими добре оформени 3-4 листа за успешно презимуване на растенията. Така издържа до минус 10-15°C при безснежни зими и минус 18-20°С - при снежна покривка. Отглеждан през есента или рано през пролетта спанакът образува по-големи и по-обемисти розетки с по-тъмнозелени листа, с високо съдържание на витамин С, хлорофил и каротин.