Musquee de Provence - най-красивата френска тиква
Това е най-красивата френска тиква с плоска форма, гладка, дълбоко набраздена твърда кора. Тиквата е тъмнозелена на цвят, когато не е узряла и придобива охрена окраска, когато узрее. Вътрешността й е наситено оранжева, а вкусът - неповторим - с вкусови нюанси на мандарина и шам-фъстък. Може да се консумира варена, печена или под каквато се сетите форма. Не случайно е известна като „Джулия Робъртс" сред тиквите!
Как да торите ранните зеленчуци
В групата на ранните зеленчуци влизат спанак, салата, репички, лук и чесън за зелено. Тези култури се характеризират с къс вегетационен период и слабо развита коренова система. Това ги прави много взискателни към почвените условия и хранителния режим, при който се отглеждат.
В очакване на уханния майски сняг
Встъпи ли пролетта в правата си, раззеленят ли се буйно градините и парковете, изведнъж отново побеляват, обсипани от несметните цветчета на майския сняг. С това поетично име е позната старата градинска обитателка - спиреята. Изящно извитите клонки на растението са дали повод да го нарекат с гръцката дума за извивка - speira.