Пиперът е засят и чака топлина
Пиперът е една от най-топлолюбивите зеленчукови култури, които се отглеждат у нас. Оптималната температура за развитието му е 25-30ºС. Избират се дълбоки, пропускливи, влагоемни, топли хумусни почви и богати на лесно усвоими хранителни вещества. За условията на страната ни успешно се отглежда за средно ранно или късно полско производство.
Градината трябва да е прилежно обработена
На каква дълбочина трябва да се обработи мястото, за да може земята да ражда богато? На този въпрос няма еднозначен отговор. Принципът е следният - за зеленчуци с плитка коренова система е достатъчно почвата да бъде на 20 см. Тази дълбочина стига за пипера, фасула, краставиците, луковете, спанака, салатите.
Чалмата на Аладин
Тиквата Турски тюрбан или Чалмата на Аладин, както е известна в някои страни, е очарователна, смешно изглеждаща и привличаща погледа зимен сорт тиква. Заради необикновената си форма и окраска тези тикви се използват предимно за декорация през есента по време на празника Хелоуин и като украса на масата за Деня на благодарността.