Европейски чашкодрян (Euonymus europaea)
чашкодрян, европейски чашкодрян
Евонимус (EUONYMUS)
Евонимус, храст
Акация (Acacia Armata )
акация, кенгуров трън
Чай (Thea sinensis)
чай, чаен храст,
Храстовидна карагана (Caragana frutex)
карагана, храстовидна карагана,
Защо съхнат боровете?
Често пъти в декоративните градини и горските масиви се забелязва покафеняване на игличките и след това изсъхване на бора. Първият признак за заболяването на бора е появата на бледозеленикави петна по иглиците в края на лятото. Те пожълтяват, а по-късно покафеняват и опадат. Причинител е гъба, която разсейва спорите на два пъти в края на май-началото на юни и в края на август-началото на септември. Развива се успешно при температура над 15°С и относителна влажност над 70%.
Магданоз - вкусно по български
Наричан още мерудия,той е основната подправка в българската кухня. Много добрите вкусови качества, дължащи се на етеричното масло, което съдържа, му придават приятния вкус. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната. За да запази аромата си, се поставя в ястието, след като то се приготви.
Берете ябълките според зрелостта и предназначението им
На всеки сорт ябълки е присъща определена степен на зрелост, при която плодовете се съхраняват най-добре. Така, продължителността на съхранение на плодовете на повечето есенни и зимни сортове е по-голяма, ако прибирането им се е състояло в началото на беритбената им зрялост.