Мусака от коприва
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина. Към задушения лук се добавя нарязаната на едро коприва, а малко по-късно ориза, червения пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 минути заливаме с 3 чаени чаши кипяща...
Прасковата
Прасковата е внесена в нашите земи още преди новата ера. До неотдавна са отглеждани единични дървета из лозята и дворовете. Размножавана е чрез семена. В началото на ХХ век у нас са създадени първите овощни разсадници. В тях започват да се присаждат нови прасковени сортове, влезли в страната ни от Италия и Франция. Сега прасковата се размножава чрез присаждане, но все още някои любители си хващат овошката и от костилка. При този начин обаче не се запазват качествата на майчиното дърво .
Минзухар
Преимуществото да си сред първите цветя, които разцъфват през пролетта, има и своя чар – за тези цветя са създадени и битуват много легенди и поверия. Образите им са вплетени в народния фолклор, какъвто е случаят с минзухара – цветето с майка мащеха, която го буди рано да рани.
2012 година - година на „Вълшебната Тиква”
Екипът на WWW.GRADINATA.BG реши да посвети 2012 година на ТИКВАТА и да изучи и представи на своите читатели всичките й свойства и многобройните й приложения. Предлагаме заедно да отгледаме някои от най-интересните в световен мащаб видове тикви, които са уникални не само по своя външен вид, но и по вкусовите си качества.