Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.
Как да запазим китайското зеле?
Китайското зеле има вид на голяма маруля, но е с нежни зелеви и много вкусни листа. Култивира се от 6 000 г във всички части на Китай. За вкуса му китайците казват"Вкусът му е по-меден дори от лотос".
Съхранете кивито
Кивото има приятен освежаващ вкус и съдържа 10 пъти повече витамин С от лимона. От особено значение и ензимът актинидин, който спомага за за усвояването на белтъка в червеното месо от човешкия организъм.
Цикламата не е само красавица
В рода на цикламата (Cyclamen) има над 15 вида, сред които само няколко са подходящи за отглеждане навън. За нашата страна от значение е C. europeum, която се среща в Търновско, Средни Родопи, Средна гора и на много места в Западна България.
Изкуственият камък
Живописни каменни блокове, романтична пещера, акуратна подпорна стена, здрави пътечки, причудливо оформен водопад или ручей. Всички тези елементи на пейзажа ще направят вашата градина оригинална, а нейното оформление - стилно и разнопланово.
Булчин венец украсява паркове
Филаделфусът или булчин венец (Philadelphus) достига на височина 1-3,5 м. Благоуханните му цветове в бяло са събрани в гроздовидни съцветия. Те цъфтят през май и юни. Листата са разположени срещуположно на клоните, имат яйцевидна форма и са назъбени по края.