Начало › Още за ... › Рецепти

Статии | Рецепти

Публикувани статии: 48
Показване статии: 26 - 30

Пълнени праскови
Маслото се разбива с кристалната захар. Към разбитата смес се добавят смлените бадеми, настърганият шоколад и стафидите, които предварително са били натопени в рома. Разбъркваме добре получената плънка.

Лук с плънка от орехи
Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки.

Мусака от коприва
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина.  Към задушения лук се добавя нарязаната на едро коприва, а малко по-късно ориза, червения  пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 минути заливаме с 3 чаени чаши кипяща...

Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.

Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...

Публикувани статии: 48
Показване статии: 26 - 30

Вижте още

Работете с ножицата правилно, за да се радвате на плод дълго време
Резитбата на овощните растения най-ефективно влияние върху растежа, плододаването и дълголетието на дърветата. Тя трябва да е съобразена с възрастта и растежните особености, както на цялото растение, така и на отделните клони и клонки, и е съчетана с останалите грижи по отглеждането - обработки, торене, напояване и растителна защита. Ако не бъде съобразена с тези особености, тя може да окаже и отрицателно влияние.

Смяната на местата - задължителна за високи добиви
Градинарите са забелязали, че слагането на една и съща култура на едно и също място няколко години подред сериозно намалява добива. Причина за това е едностранното изтощаване на почвата. Приема се, че същите зеленчуци могат да се отглеждат на това място чак след 3-4 години.

Календар на градинаря

Месец Април: Важно през април
През март пролетта се пробужда, а през април се събужда. Събужда се и започва да се гизди в новата си цветна премяна. Живакът на термометъра са устремява нагоре, а подир него разцъфват иглики, нарциси, зюмбюли, бадеми, праскови, череши, ябълки, круши... Разхубавява се природата, разхубавява се и градината. А за да е такава, каквато я искаме, трябва да й се помогне. Не че е много работата в нея, но колкото и да е, по-важното да е свършена навреме. Нищо не търпи отлагане.

Прочети повече
Виж календара за годината