Начало › Още за ... › Рецепти › › Шарлота с малини и къпини

Шарлота с малини и къпини

14.07.2010 | Коментари (0)

Необходими продукти:

24 бишкоти; 150 мл. вода; 2 супени лъжици малинов ликьор; 400 гр. малини и къпини; 250 мл. прясно мляко; 2 праха ванилия; 50 грама захар; 30 грама брашно; 50 грама смлени бадемови ядки; 1 яйце; 1 жълтък

 

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с ванилията. Смесваме захарта, брашното, смлените бадемови ядки, цялото яйце и жълтъка, и постепенно сипваме горещото мляко.  Слагаме на огъня да заври, като непрекъснато бъркаме, отстраняваме и оставяме да изстине.  Напояваме леко част от бишкотите със смес от вода и малинов ликьор и ги нареждаме по дъното и стените на формата за торти. Във вътрешността на формата разстиламе най-напред част от крема, отгоре нареждаме малини, върху тях – натрошени бишкоти, отново крем и така, докато се напълни формата. Най-отгоре завършваме с бишкоти, които леко притискаме и оставяма Шарлотата да се охлажда. Преди поднасяне обръщаме тортата в чиния за сервиране и украсяваме с пресни малини и къпини.

14.07.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.