Начало › Още за ... › Рецепти › › Лук с плънка от орехи

Лук с плънка от орехи

16.06.2010 | Коментари (0)

Необходими продукти за 4 порции: 

12 глави едър лук, 1 чаена чаша смлени орехи, 3 супени лъжици олио, 1 чаена чаша ориз и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки. 

Отделно в олиото леко запържваме ориза, добавяме 2 кафеени чаши топла вода и задушаваме. Към получената заготовка прибавяме приготвената вече смес от вътрешността на лука и ореховите ядки и разбъркваме.  С получената плънка пълним главите лук, нареждами ги в тавичка и запичаме 20 минути в слаба фурна.

 

16.06.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Бланширането съхранява витамин С, подобрява вкуса
Бланширането е кратка топлинна обработка на зеленчуци и плодове преди те да бъдат сушени, замразени, мариновани или кандирани със захар. Топлината убива вредните микроорганизми на повърхността, прекъсва окислението в клетките и по този начин се запазват витамините. Освен това се подобрява вкусът и се намаляват нитратите.

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.