Необходими инструменти:
1 остър нож
1 малка лъжичка
1 свещ или ароматна свещ
Вестник за подложка по време на създаването на фенера
Голяма купа за тиквената плът и тиквеното семе
Първа стъпка:
Изрежете кръгъл отвор около дръжката на тиквата. Наклонете ножа косо с острия връх към центъра на тиквата. Така тиквеният капак няма да може да пропадне във вътрешността на фенера.
Втора стъпка:
С малка лъжичка се изгребват семената от вътрешността на тиквата както и част от платта й, за да стане гладка отвътре.
Трета стъпка:
Изрисувайте лицето на вашия фенер. Използвайте молив, за да може всички грешки да бъдат почистени с гума.
Четвърта стъпка:
Внимателно изрежете отделните фигури. Дълбайте внимателно и на малки части, като по-скоро дълбаете, а не режете.
Пета стъпка:
Внимателно остържете тиквената плът от вътрешността на тиквата, докато страничните стени на фенера станат 1 см дебели. Ако сте направили само лице и искате то да е осветено - се отнема месестата част на тиквата само при изрязаното лице.
Шеста стъпка:
С помощта на нож очертайте мястото за поставяне на свещичката или ароматната свещ в центъра на основата на фенера.
Седма стъпка:
С малка лъжичка внимателно издълбайте мястото, където ще се постави свещта.
Осма стъпка:
Поставете свещта в направената дупка, запалете я и поставете капака на своя фенер.
Как да запазите своя фенер?
(снимка)
Ако фенерът ви се сбръчка, няма да впечатли никого. Ето защо е необходимо да се вземат допълнителни мерки за неговото запазване. Един от съветите, които се дава в такива случаи, е да се намаже тиквата с вазелин и особено местата около изрязаните части. Този съвет както и другите съвети - да се сложи фенерът в кофа с вода с малко белина, могат да се пренебрегнат.
Най-добрият начин да запазите лицето на своя фенер е да поставите фенера в хладилника. Фенерът може да е увит във прозрачно фолио, което ще удължи времето на неговата свежест.
Снимайте вашия фенер и изпратете снимката ни (e-mail: dcstaneva@gmail.com). Ще я сложим в галерията на ГРАДИНАТА.БГ, за да впечатли всички наши читатели. (снимка)
Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.
Барбекю
Че приготвянето на месо върху горещи въглени е било използвано още от дълбока древност, спор няма. Когато пристига на Карибите в края на ХV век, Колумб открива, че местното племе приготвя уловената риба и дивечовото месо, като ги поставя върху специално изработена дървена поставка над огъня.
Зазимете декоративната градина
Снегът и студът през зимата могат да повредят дърветата, храстите и декоративните тревни площи.Особено това става при необичайно студена зима. Новозасадените растителни видове ще имат нужда от някаква зимна защита. Необходимо е през ноември да се направи следното:
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите