Начало › Още за ... › Рецепти › › Кулинарни съвети › › Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа

18.03.2012 | Коментари (0)

Продукти:

1 средно голяма тиква Марина ди Киоджа (снимка)
олио/зехтин
3 средно големи необелени картофа
2 яйца
бял пипер
индийско орехче (за предпочитане прясно настърган)
4 или повече чаши брашно

Начина на приготвяне:

Фурната се загрява190оС. Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване. Обикновено картофите се нуждаят от малко повече време, за да омекнат. След като са опечени, тиквата и картофите се оставят да изстинат и след това се обелват и намачкват на гладко пюре. Към пюрето се добавят яйцата и подправките.

За подготовката на тестото за гночите е необходимо към пюрето постепенно с разбъркване, а по-късно и с размесване да се добавя брашно малко по малко до получаване на истинско тесто, което не е лепкаво при месене. Приготвеното тесто се разточва на дълго и тънко руло с диаметър 1.5 - 2.5 см и се нарязва по желан размер, за да се оформят гночите. (снимка)

Гночи се изсипват във вряща подсолена вода. Първоначално те ще потънат на дъното на съда, но след няколко  минути ще се издигнат нагоре.  Изчакайте да поврят 30 секунди след издигането им и ги извадете с решетъчна лъжица, изсушете ги и ги сервирайте.

Ако искате да направите заготовка, която да замразите и да приготвите по-късно, подредете несварените гночи върху подходящ съд в един ред без да се допират една до друга, оставете ги за 30 минути във фризера и след това може да ги подредите в пластмасова кутия и да ги оставите във фризера за по-дълъг период от време. (снимка)

18.03.2012, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.