Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия › › Скумрия със зеленчуци

Скумрия със зеленчуци

02.12.2010 | Коментари (0)

Необходими продукти за 4-5 порции:

600-700 грама филе от скумрия

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

1 ½ кафеена чаша бяло вино,

600 грама пресни картофи

2-3 домата

1-2 зелени пиперки

1 краставица

половин чаена чаша олио

бучка краве масло

сок от 1 лимон

черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус

Начина наприготвяне:

Поръсваме рибата със сол и лимонов сок. В половината от олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След 5-6 минути към тях прибавяме нарязаното на парчета рибно филе, ситно нарязан магданоз и виното и задушаваме още 10 минути. Запържваме в останалата мазнина нарязаните на кръгчета пиперки, а след това последователно прибавяме обелените и нарязани на кръгчета краставици и обелените и настъргани домати. Изсипваме задушените зеленчуци при рибата и заедно ги задушаваме още 5-6 минути. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и го сервираме топло заедно с картофите, които сме задушили отделно с масло и сме поръсили със ситно нарязан копър.

02.12.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус

Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус