Необходими продукти за 4-5 порции:
600-700 грама филе от скумрия
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ½ кафеена чаша бяло вино,
600 грама пресни картофи
2-3 домата
1-2 зелени пиперки
1 краставица
половин чаена чаша олио
бучка краве масло
сок от 1 лимон
черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус
Начина наприготвяне:
Поръсваме рибата със сол и лимонов сок. В половината от олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След 5-6 минути към тях прибавяме нарязаното на парчета рибно филе, ситно нарязан магданоз и виното и задушаваме още 10 минути. Запържваме в останалата мазнина нарязаните на кръгчета пиперки, а след това последователно прибавяме обелените и нарязани на кръгчета краставици и обелените и настъргани домати. Изсипваме задушените зеленчуци при рибата и заедно ги задушаваме още 5-6 минути. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и го сервираме топло заедно с картофите, които сме задушили отделно с масло и сме поръсили със ситно нарязан копър.
Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус
Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите