Продукти за 5 порции:
1 шаран около 1 кг,
250 грама гъби
1 супена лъжица стафиди,
1 глава лук,
1 чаена чаша бяло вино
1-2 твъдо сварени яйца
1 лимон
10-15 маслини
100 грама краве масло
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Варим шарана 15 минути в кипяща подсолена вода. Претриваме месото през едно сито, смесваме го със сол, черен пипер и лимонов сок и го оставяме да поотлежи. Задушаваме гъбите в малко масло, посоляваме и ги разстиламе в дъното на йенска тенджера. Кипваме виното заедно със стафидите и го оставяме да се поохлади. Прибавяме към месото от рибата 1 бучка масло и виното със стафидите. Омесваме добре сместта и я разстиламе в тенджерата с гъбите. Отгоре разпръскваме останалото масло, настъргано на тънки люспи. Захлупваме платно и задушаваме 10-15 минути на тих огън. Поднасяме ястието гарнирано с парченца твърдо сварени яйца, лимонови резенчета и маслини.
Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус
Скумрия със зеленчуци
600-700 грама филе от скумрия; 1 глава лук; 2-3 скилидки чесън; 1 ½ кафеена чаша бяло вино; 600 грама пресни картофи; 2-3 домата; 1-2 зелени пиперки; 1 краставица; половин чаена чаша олио; бучка краве масло; сок от 1 лимон; черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус
Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус
Коментари | Напиши коментар | Скрии коментарите