Начало › Още за ... › Рецепти › › Питиета

Статии | Питиета

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.

Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:

Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Вижте още

Великденските яйца
Днешните великденски празници са наследници на по-стари езически празненства в чест на възраждащата се след дългата зима природа. Причината празникът да е толкова пъстроцветен и неотменно да е съпроводен с цветя, малки пухкави зайчета, пиленца, агънца е символиката, закодирана в отделните празнични атрибути - зараждащия се живот и периодичното обновление на природата.

Декоративният грах прави бързо цветна мозайка
Декоративения грах (Lathyrus odoratus), известен още и като миризлив произхожда от рода Латирус, който включва около 130 вида едногодишни и многогодишни растения. През 1699 година италианският монах Купани изпраща декоративен грах в Англия на инспектор Ювдейл.

Европейски средновековни градини
През средните векове манастирите са поддържали жива традицията на градинското изкуство в Европа. Манастирските градини са имали разнообразни предназначения: зеленчукова градина,  градина около манастирските постройки, гробищен парк, градина на метоха, лозя и др. 

Календар на градинаря

Месец Април: Важно през април
През март пролетта се пробужда, а през април се събужда. Събужда се и започва да се гизди в новата си цветна премяна. Живакът на термометъра са устремява нагоре, а подир него разцъфват иглики, нарциси, зюмбюли, бадеми, праскови, череши, ябълки, круши... Разхубавява се природата, разхубавява се и градината. А за да е такава, каквато я искаме, трябва да й се помогне. Не че е много работата в нея, но колкото и да е, по-важното да е свършена навреме. Нищо не търпи отлагане.

Прочети повече
Виж календара за годината