Начало › Още за ... › Рецепти › › Питиета

Статии | Питиета

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Наравете си ябълково вино
Алкохолният градус на ябълковите вина варира от 10 до 11%. Произвежда се от сортове със сочни и ароматни плодове. Най-подходящи за тази цел са всички видове Ренети, Златна пармена, Зимна бананова и др.

Лимончело – лятно питие, омайващо ни с атмосферата на Адриатика (Неаполския залив, Соренто и остров Капри)
Нужни продукти:

Вино от боровинки
Те са вкусни и полезни не само като десерт. Ценителите могат да превърнат престоялите плодове в прекрасна напитка. Приготвянето на вино от боровинки не е трудна работа. Трябва обаче да се има предвид, че боровинките съдържат и бензоена киселина, която забавя алкохолната ферментация.

Публикувани статии: 3
Показване статии: 1 - 3

Вижте още

Как патладжаните да станат по-големи?
Освен обичайните агротехнически мероприятия, като поливане и окопаване, при отглеждане на патладжана може да приложите култучене на растенията или пък да отрежете върховете им, за да стимулирате развитието на повече и по-едри плодове.

За кого зимата е приятелка
Периодът на покой е особен период в живота на растението, който често се подценява от любителите цветари. Нещо повече - мнозина от тях дори не подозират за съществуването му. Те предполагат, че щом дойде студеното време, е достатъчно да внесат всички цветя от балкона в стаите и да продължат да ги поливат и подхранват.

Капковото напояване спестява до 50 на сто вода
Учените предупреждават, че неприятните въздействия от глобалното затопляне съвсем скоро ще бъдат усетени от населението на Европа. Това е свързано с намаляване на валежите в района, в който се намира България и ще се отрази на намаляване на земеделската продукция, тъй като успешното й отглеждане не става без вода.

Календар на градинаря

Месец Април: Важно през април
През март пролетта се пробужда, а през април се събужда. Събужда се и започва да се гизди в новата си цветна премяна. Живакът на термометъра са устремява нагоре, а подир него разцъфват иглики, нарциси, зюмбюли, бадеми, праскови, череши, ябълки, круши... Разхубавява се природата, разхубавява се и градината. А за да е такава, каквато я искаме, трябва да й се помогне. Не че е много работата в нея, но колкото и да е, по-важното да е свършена навреме. Нищо не търпи отлагане.

Прочети повече
Виж календара за годината