Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес.
Пай с кайсии
Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти.
Черешов пудинг
Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното...
Ягодов мус за ценители
Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес...
Ягодово тирамису
Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.
Домати и патладжан не обичат дъждуването
Дъждуването е за предпочитане при поливане на зеленчуците, защото подобрява въздушната влажност около растенията, не сбива толкова поливаната почва и е много ефективно, когато се редува с гравитачното напояване. Препоръчва се, когато се отглеждат на леки и пропускливи почви.
Тайнствената любов на две царици
Това са двата вида водни лилии, които красят поречията на реките в Бразилия, Аржентина и Гвиана. Те носят кралското име Виктория регия (Victoria regia). Наречени са така от английския ботаник Джон Линдли през 1837 година. Първата е Виктория регия амазоника, с произход от Екваториална Южна Америка, а втората - Виктория регия крузиана, която произхожда от районите с по-хладен климат на юг от Аржентина.