Начало › Още за ... › Рецепти › › Туршии

Статии | Туршии

Публикувани статии: 8
Показване статии: 6 - 8

Балкански кетчуп
Продукти: 10 кг домати, 1,5 ч. ч. захар, 1 пълна к. ч. сол, 1 непълна к. ч. оцет, 1  с. л. лимонена киселина, 1  с. л. смлян кимион, 1  ч. л. смлян черен пипер, 1  ч. л. чубрица, 1  ч. л. канела, 3 щипки риган, 3 щипки самардала, 3 щипки копър

Камби с карфиол и грозде
Продукти: 3-4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, грозде (бяло и червено), 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол.

Зрели краставици и червени чушки
Продукти: 2 кг краставици, 1 кг червени чушки „Капия", 1 с. л. синапено семе, 1 л оцет, съцветия от копър, босилек, суха чубрица, естрагон, захар и сол на вкус.

Публикувани статии: 8
Показване статии: 6 - 8

Вижте още

Гроздобер
От момента на прибиране на гроздето много зависи качеството на виното. Затова е задължително дни преди започване на гроздобера да се проверява натрупването на захарите. Вземат се средни проби на всеки 5-6 дни от отделни части на лозето, от различни главини и височина.

От какво боледуват морковите през зимата?
През зимния период много стопани, отгледали в градините си зеленчуци, искат да ги съхранят правилно, за да имат до пролетта. Една от тези култури са морковите. За доброто им презимуване, започваме да се грижим още при прибирането им от полето. Главното е да се прибират при сухо време и без да ги нараняваме. Просушават се на сянка, а не на пряка слънчева светлина. Поставят се в пясък и се съхраняват в помещение при 0-4°С с добро проветряване.

Календар на градинаря

Месец Юни: Важно през юни
Термометрите в метеорологичните станции тръгват в надпревара да покажат, че става по горещо, сякаш ни предупреждават, че идва истинското лято. И наистина на 22 юни отбелязваме първия му ден - най-дългият от всичките триста шестдесет и пет. В приятните предчувствия за слънце, море и почивка не пренебрегваме обаче грижите за потъналата в зеленина и цветно разнообразие дворна градина. Има какво да се върши през юни и то много.

Прочети повече
Виж календара за годината