Начало › Още за ... › Рецепти › › Туршии

Статии | Туршии

Публикувани статии: 8
Показване статии: 1 - 5

Туршия от мушмули
За приготвяне на туршия от мушмули т.нар. „мушмулица" се използват твърди плодове. След почистване и измиване те се поставят в добре измити съдове - дървени, негледжосани глинени, емайлирани или пластмасови.

Камби с мед
Продукти: 6 кг камби, 2 кг карфиол, целина, черен пипер на зърна, хрян, лозови листа; за саламурата: 2 л оцет, 500 г пчелен мед, 250 г сол, 1 л вода.

Вегетариански деликатес
Продукти: 1.5 кг червен лук, 3 кг чушки (зелени), 18 кг домати, 1,5 кг зелен фасул, 2 кг тиквички, 2-3 китки магданоз, 500 мл олио, черен пипер, сол.

Патладжани в олио
Продукти: 5 кг патладжани, 200 г кромид лук, 400 г моркови, 200 г глава целина, ситен магданоз, сол на вкус, смлян черен пипер, 400 мл олио.

Пъстра есенна туршия
Продукти: 3 кг червени камби, 1 кг зелени доматчета, 2 глави чветно зеле, 1 кг моркови, 1 зелка, 1 глава целина с листата, 2 глави чесън; за маринатата: на 1 л вода - 3 ч. ч. оцет, 2/3 ч. ч. сол, 1 ч. ч. захар, 1 ч. ч. олио, 1 пакетче черен пипер, 1 пакетче бахар, 10-12 дафинови листа.

Публикувани статии: 8
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Кайсиите
Сведенията за произхода на кайсията се губят в далечни времена. Повечето изследователи приемат, че родината й е Югоизточна Азия с основен център Северен Китай. Но има и друг център за нейния произход - Армения, където са открити кайсиеви костилки, датиращи от много дълбока древност.

Овошките цъфтят и есен, ако са обезводнени
Посочените явления най-често се наблюдават след силно засушава­не и унищожаване на голяма част от листата, а също така и от обезлистване след градушки или нападение от болести и неприятели.

Малината
Авторите на статията "Малината" ст.н.с. І ст. Райна Бойчева, д.с.н. и д-р Елена Цолова са високоерудирани научни работници и едни от водещите изследователи в областта на ягодоплодните култури. Представената статия обхваща всички основни въпроси, свързани с отглеждането на малината.  

Календар на градинаря

Месец Декември: Важно през декември
В първия зимен месец градинарите имат повече свободно време, което им дава възможност без да бързат, да си направят планове за работата през лятото, да помислят къде и какво е нужно да обновят.

Прочети повече
Виж календара за годината