Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 6 - 6

Мусака от коприва
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнина.  Към задушения лук се добавя нарязаната на едро коприва, а малко по-късно ориза, червения  пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 минути заливаме с 3 чаени чаши кипяща...

Публикувани статии: 6
Показване статии: 6 - 6

Вижте още

Японската градина – природата, събрана в шепи
Япония притежава изключително своеобразна култура, която за повечето европейци остава загадъчна и парадоксална.  За да бъде разбрана, трябва да се познават историческите и географските особености на островната страна и най-вече религиозните принципи, под чието влияние са се оформили естетическите възгледи на нейните жители.

Зелен лук на зимната софра
Най-разпространения начин за отглеждане на лук е чрез засаждане на арпаджик. Първата година се произвежда арпаджик - дребни луковички, а на следващата от тях се получават глави (луковици).  При отглеждане на лук за зелено беритбата се извършва, когато листната му маса е добре развита. За нормалния растеж на растенията се изискват богати, рохкави, незаплевелени глинесто-песъчливи почви или карбонатни черноземи.

Чушки надничат от прозореца
През есента, преди началото на сланите, можете да изкопаете от градината малки храстчета сладки чушки, на които са останали дребни плодове. По този начин ще си осигурите през зимата витаминозна рекалта. Чушките са многогодишна култура и ако им се създадат необходимите условия, могат да растат не само една година.

Календар на градинаря

Месец Февруари: Важно през февруари
През февруари зимата започва да ни омръзва. Някъде дълбоко в нас се заражда желанието ни да видим по-скоро пак градината, потънала в зеленина и пищни цветове. А и февруари, като че ли разбрал това, става някак си по-мек и с малкото си дни сякаш бърза да си иде. Все още е зима, но предпролетното настроение ни кара да направим нещо за идващата пролет.

Прочети повече
Виж календара за годината