Начало › Още за ... › Рецепти › › Основни ястия

Статии | Основни ястия

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Сьомга с моркови
400 грама филе от сьомга; 400 грама моркови; 1 глава лук; 2 домата; копър, черен пипер и сол на вкус

Скумрия със зеленчуци
600-700 грама филе от скумрия; 1 глава лук; 2-3 скилидки чесън; 1 ½ кафеена чаша бяло вино; 600 грама пресни картофи; 2-3 домата; 1-2 зелени пиперки; 1 краставица; половин чаена чаша олио; бучка краве масло; сок от 1 лимон; черен пипер, магданоз, копър, сол на вкус

Задушен шаран с гъби
1 шаран около 1 кг; 250 грама гъби;1 супена лъжица стафиди; 1 глава лук; 1 чаена чаша бяло вино; 1-2 твъдо сварени яйца; 1 лимон; 10-15 маслини; 100 грама краве масло; черен пипер и сол на вкус

Пържоли от шаран с гъби
1 кг. шаран;3 супени лъжици лимонов сок;2 чаени лъжици черен пипер; 1 чаена чаша галета;1 глава лук;150 - 200 грама гъби;15 - 20 маслини; олио и сол на вкус

Публикувани статии: 6
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Трънливият глог
Народът ни е измислил поговорката „От трън, та на глог". И е прав, и не е. Има видове глог, които до голяма степен заслужават това сравнение, но други - не. Глогът не е просто трън. Този  мощен храст има висока декоративна стойност и е източник на вкусни, диетични и лечебни плодове.

Паркът Норвикен – играта на изкуствените форми с природата
Норвегия - страна на фиордите и викингите. Сурова страна с неподправена естествена красота. Там откриваме и един от най-забележителните паркове в Европа - паркът Норвикен, създаден през 1906 година от Рудолф Абелин между склоновете на хълма Халанд и морската шир на залива Категат.

Календар на градинаря

Месец Ноември: Важно през ноември
Прецъфтяха петунии, богородички и рози, посивяха лехите с различни зеленчуци, ронят последните си листи декоративни храсти и плодни дръвчета. Няма я онази пъстрота, която бликаше от всеки кът на двора. Но желанието ни през идното лято всичко пак да се повтори, дори да бъде по-красиво, си остава. И тъкмо сега, преди да стане още по-студено, му е времето да се свършат някои работи, за да ни се сбъднат желанията.

Прочети повече
Виж календара за годината