Начало › Още за ... › Рецепти › › Кулинарни съвети

Статии | Кулинарни съвети

Публикувани статии: 7
Показване статии: 1 - 5

Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.

Прочутите гночи, приготвени от тиквата Марина ди Киоджа
Тиквата Марина до Киоджа се разрязва на четвъртини, семената се отстраняват от вътрешността й.  Поръсва се с олио/зехтин и се пече във фурната докато омекне (около 45 - 60 минути). Заедно с нарязаната тиква във фурната се опичат и картофите до омекване.

Вкусните гъби се стерилизират при 120 градуса
Гъбите за консервиране трябва да са млади, 3-6 см широки, без пънчета, нечервясали, добре почистени. Всеки вид гъба се приготвя отделно. Първокачествени консерви стават от булки, печурки, манатарки, брезовки, масловки, гълъбки, млечници, бяла и червена млечница (рижики), които имат много приятна смолиста миризма. При подготовка на гъбите за преработка, те не се мият, а изтриват с кърпа.

Отворете фурната, ако ще сушите гъби
Гъбите се сушат на открито при силно слънце. Оставени на открито обаче те червясват и загниват. Сушенето на гъби в домашни фурни също не дава добри резултати. Фурните бързо изстиват и трябва в продължение на 2-3 денонощия да се поддържат топли.

Сухите смокини удвояват захарността си
Смокините са много сладки плодове. При минимално 9.0% съдържание на захари, то може да се удвои до 18%, чрез изсушаване им. Сушенето се провежда с цели плодове.

Публикувани статии: 7
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Красивият зимен пейзаж в градината - постижима мечта
Зимата понякога е снежна и бяла, а понякога - сива и безрадостна. Но ако мечтаете багрите никога да не напускат вашата градина, има начин да я превърнете в цветна картина, дори когато температурите са минусови. Първият и безспорен фаворит са хвойновите растения и вечнозелените храсти.

Подгответе се за присаждането
Пролетното присаждане най-често се извършва на калем, тъй като се облагородяват по-стари и по-силно развити дървета. С тази цел може да се използват диворастящите круши, киселици, джанки, диви череши, махалебки и други.

Вкусът на разсада - чиста, рохкава и топла почва
През януари е времето, когато се засяват разсадите. Но тогава е най-неподходящият период търсите почва за тях - вероятно градината ще е покрита със сняг, а земята ще е скована от лед. Използвайте последните топли дни на декември, за да си набавите необходимите почвени смески. И имайте предвид вкусовете на невръстните растения.

Календар на градинаря

Месец Декември: Важно през декември
В първия зимен месец градинарите имат повече свободно време, което им дава възможност без да бързат, да си направят планове за работата през лятото, да помислят къде и какво е нужно да обновят.

Прочети повече
Виж календара за годината