Начало › Още за ... › Рецепти

Статии | Рецепти

Публикувани статии: 47
Показване статии: 6 - 10

Вкусен праз през зимата
Празът е ценен източник на хранителни вещества, минерални соли и витамини (витамн А и С). Те се намират главно в лъжливото стъбло, което образува и заради което се отглежда.

Ряпа за зимата
Зимната ряпа ще е чест гост на трапезата. За да я съхраните за зимните месеци, можете да избирате между бяла и черна. Бялата ряпа е по-слабо лютива и с по-нежно месо, по-високодобивна, а  черната ряпа съдържа повече етерично масло и се предпочита като лечебно растение. Кореноплодите на зимната ряпа са сочни, месести с парлив вкус и характерна миризма, която се дължи на етеричното масло. Те съдържат още захари, пектини, минерални соли на желязото, медта, цинка, мангана и др.

Как да съхраним тиквите
Тиквите на пръв поглед тиквите да изглеждат здрави, но за да ги запазите за по-дълго време, трябва да ги съхраните при подходящи условия. При по-висока температура те бързо омекват и се скапват, а при по-ниска могат да замръзнат и развалят.

Как да запазим лука?
За да запазим лука за по-дълго време, задължително трябва да се подберат добре узрели глави, които да се изсушат и да се разположат в сандъчета.

Как зелените домати да се запазят по-дълго
Ако при ликвидиране на насаждението от домати сте набрали зелени зеленчуци и искате те да останат по-дълго време такива, за да ги използвате за туршии, е добре да ги съхраните по-далеч от червените.

Публикувани статии: 47
Показване статии: 6 - 10

Вижте още

Приятни мигове от лятото на вилата
Вилата е най-достъпната алтернатива за българина да се откъсне от суматохата на големия град. Освен през уикендите, може да я използвате като идеално място за прекарване на лятната отпуска, особено ако имате малки деца, морето е делече или семейните финанси не позволяват да подкарате колата към някой от курортните центрове.

Кога да проредим завързите на овошките
Цикълът на плододаването е доста сложно биологично явление. То започва с диференцирането на плодните пъпки и преминава през редица междинни етапи (зимен покой на пъпките, цъфтеж, опрашване, оплождане, завързване, развитие на плодовете) до момента на беритбата.

Верандата – прозрачното бижу
Верандите идват у нас преди малко повече от сто години. Днес новите материали, технологии и обзавеждане, позволяват да ги превърнем в привилегирована част на жилището. С течение на времето се промени не само архитектурата на верандата, но и предназначението й.

Календар на градинаря

Месец Юли: Важно през юли
Юли е най-горещият месец. И най-слънчевият. Валежите са все по-редки, но вали ли, вали, както се казва, интензивно. Цъфтят всевъзможни цветя, зреят плодове, зеленчуци. Време е за летни удоволствия. В дългите юлски дни има време и за почивка и удоволствия, и за работа в градината, за да е все така пищна и плодовита.

Прочети повече
Виж календара за годината