Начало › Още за ... › Рецепти

Статии | Рецепти

Публикувани статии: 47
Показване статии: 1 - 5

Тиквена торта за Хелоуин
Глазурата на тортата се приготвя, като се разбърка крема сиренето, маслото, пудрата захар, настърганата кора от 1 портокал е 1 чаена лъжичка сок от портокал до гладка и кремообразна смес. 

Вкусно като цвят от тиква
Ярко оранжевите цветова на тиквичките все още не се намират на нашия пазар, но ако сте си отгледали в градината, може да опитате този деликатес.

Ябълката – царицата на плодовете изисква съответно внимание
Ябълките трябва да се съхраняват правилно, за да могат по-дълго да присъстват на трапезата ни. В зависимост от сорта плодовете са качествени до 7 месеца след беритбата. При преждевременна беритба не доузряват нормално, силно се набръчкват и не развиват вкусовите си качества.

Картофите, които обичаме
Картофите са предпочитана от нас храна и са много взискателни към температурата и въздушния режим по време на съхранение. С това изискване трябва да се съобразим, ако сме произвели или закупили по-голямо количество клубени.

Чесънът на нашата трапеза
Независимо от това, дали сте купили чесъна от магазина или сте го произвели в собствената си градина, ви се иска да съхраните колкото е възможно по-дълго лечебните му и вкусови качества.

Публикувани статии: 47
Показване статии: 1 - 5

Вижте още

Бонзай
Бонзаите днес вече не са рядкост - в много домове може да се срещнат саксии с миниатюрни дръвчета. Поставят ги върху масички, настаняват ги върху подпрозоречния перваз, включват ги в зелени композиции на зимните градини. Далеч не всички собственици на дребните дръвчета обаче знаят как правилно да се грижат за тях. Именно за това ще стане дума - за грижите към домашните бонзаи.

Кускутата оплита жълти мрежи
Кускутата е едногодишен пролетен, паразитен плевел със стъблено хранене, който се разпространява масово и нанася големи щети на земеделските култури. Тя има тънко, подобно на връв, силно разклонено стъбло с жълтеникав до червено-кафяв цвят. С виещите си стъбла се обвива около растенията гостоприемници, прикрепя се към тях със смукала и се храни, расте, живее и се развива за сметка на нападнатите растения.

Как се подкастрят храстите
Храстовите овощни растения се формират от различен брой, приблизително еднакви по размери, разновъзрастни стъблени образувания. Това се дължи на специфичните им растежни особености, изразяващи се в образуването на коренови и прикоренови издънки и формиране на най-силен растеж от основните пъпки на леторастите. Типични храстовидни видове са касисът, бодливото грозде и другите френски грозда, лешникът, аронията,  дрянът.

Календар на градинаря

Месец Март: Важно през март
Много храсти губят декоративността си, ако с времето не полагате нужните за тях грижи. Можете да ги спасите само с радикална резитба. Неслучайно се нарича подмладяваща.

Прочети повече
Виж календара за годината