Начало › Още за ... › Рецепти › › Лук с плънка от орехи

Лук с плънка от орехи

16.06.2010 | Коментари (0)

Необходими продукти за 4 порции: 

12 глави едър лук, 1 чаена чаша смлени орехи, 3 супени лъжици олио, 1 чаена чаша ориз и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Необелените глави лук се опичат в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме лучената вътрешност на ситно и я смесваме със смлените орехови ядки. 

Отделно в олиото леко запържваме ориза, добавяме 2 кафеени чаши топла вода и задушаваме. Към получената заготовка прибавяме приготвената вече смес от вътрешността на лука и ореховите ядки и разбъркваме.  С получената плънка пълним главите лук, нареждами ги в тавичка и запичаме 20 минути в слаба фурна.

 

16.06.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.