Начало › Още за ... › Рецепти › › Пай с кайсии

Пай с кайсии

28.06.2015 | Коментари (0)

Продукти

1 пакет бутер тесто

1 кг. кайсии

1 ½ чаени чаши захар

2 супени лъжици прясно мляко

Масло за намазване на формата за печене и пудра захар за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти. Разпределяме отгоре кайсиите (без сока, който са пуснали) и поръсваме с останалата захар. Покриваме с втората половина от тестото, като съединяваме крайщата на двата пласта. Отгоре намазваме сладкиша с подсладено мляко и печем в силна фирна. Изваждаме готовия пай от формата и сервираме, поръсен с пудра захар.

28.06.2015, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.