Начало › Още за ... › Рецепти › › Пай с кайсии

Пай с кайсии

28.06.2015 | Коментари (0)

Продукти

1 пакет бутер тесто

1 кг. кайсии

1 ½ чаени чаши захар

2 супени лъжици прясно мляко

Масло за намазване на формата за печене и пудра захар за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Измиваме кайсиите, почистваме ги от костилките и ги поръсваме с половината от захарта. Разделяме тестото на две части и разстиламе едната в намазаната с масло форма за торти. Разпределяме отгоре кайсиите (без сока, който са пуснали) и поръсваме с останалата захар. Покриваме с втората половина от тестото, като съединяваме крайщата на двата пласта. Отгоре намазваме сладкиша с подсладено мляко и печем в силна фирна. Изваждаме готовия пай от формата и сервираме, поръсен с пудра захар.

28.06.2015, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Пригответе си стафиди
Подходящи за производство на стафиди са безсеменните сортове грозде Кондарев 6, Русенско без семе, Русалка, Тракийска перла, Кралски рубин, Славянка, Гигант, Коринтско черно, Безсеменен хибрид 23-4, Безсеменен хибрид VІ-4, Безсеменен хибрид V-6, Киш-миш и др.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.