Начало › Още за ... › Рецепти › › Черешов пудинг

Черешов пудинг

01.06.2010 | Коментари (0)

Продукти

4 супени лъжици пудра захар

2 яйца

1 кафена чаша прясно мляко,

1 бакпулвер

2 чаени чаши брашно,

1 кг. череши

1-2 ванилии

 

Приготвяне

Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното. В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе полученото тесто на пласт с дебелина 2 см. Отгоре нареждаме почистените от костилките череши и поръсваме с ванилия. Печем сладкиша на умерено силна фурна. След като изстине, поръсваме с пудра захар и нарязваме за сервиране.

01.06.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.