Начало › Още за ... › Рецепти › › Черешов пудинг

Черешов пудинг

01.06.2010 | Коментари (0)

Продукти

4 супени лъжици пудра захар

2 яйца

1 кафена чаша прясно мляко,

1 бакпулвер

2 чаени чаши брашно,

1 кг. череши

1-2 ванилии

 

Приготвяне

Разтопеното масло се разбива със захарта. При непрекъснато баркане прибавяме последователно яйцата, студеното прясно мляко, в което е разтворен бакпулверът и накрая брашното. В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе полученото тесто на пласт с дебелина 2 см. Отгоре нареждаме почистените от костилките череши и поръсваме с ванилия. Печем сладкиша на умерено силна фурна. След като изстине, поръсваме с пудра захар и нарязваме за сервиране.

01.06.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Пригответе си стафиди
Подходящи за производство на стафиди са безсеменните сортове грозде Кондарев 6, Русенско без семе, Русалка, Тракийска перла, Кралски рубин, Славянка, Гигант, Коринтско черно, Безсеменен хибрид 23-4, Безсеменен хибрид VІ-4, Безсеменен хибрид V-6, Киш-миш и др.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.