Начало › Още за ... › Рецепти › › Ягодов мус за ценители

Ягодов мус за ценители

31.05.2010 | Коментари (0)

Съставки

3 белтъка;
50g пудра захар;
300g ягоди;
150  ml високо маслена сметана;
10 ml  портокалов ликьор

 Наин на приготвяне

Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес.

Разбъркайте сметаната внимателно и към нея прибавете получената смес от разбитите белтъци и ягодовото пюре. С дървена лъжица бъркайта от горе надолу.  Добавете ликьора.
Изсипете сместа в чаши и поставете в хладилника за една нощ.

Десертът се сервира студен с  елегантна чаша бяло вино.

 

31.05.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Пригответе си стафиди
Подходящи за производство на стафиди са безсеменните сортове грозде Кондарев 6, Русенско без семе, Русалка, Тракийска перла, Кралски рубин, Славянка, Гигант, Коринтско черно, Безсеменен хибрид 23-4, Безсеменен хибрид VІ-4, Безсеменен хибрид V-6, Киш-миш и др.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.