Начало › Още за ... › Рецепти › › Ягодов мус за ценители

Ягодов мус за ценители

31.05.2010 | Коментари (0)

Съставки

3 белтъка;
50g пудра захар;
300g ягоди;
150  ml високо маслена сметана;
10 ml  портокалов ликьор

 Наин на приготвяне

Пасирайте ягодите на пюре. Разбийте белтъците на сняг, като прибавите захарта, за да постигнете гланцирана смес.

Разбъркайте сметаната внимателно и към нея прибавете получената смес от разбитите белтъци и ягодовото пюре. С дървена лъжица бъркайта от горе надолу.  Добавете ликьора.
Изсипете сместа в чаши и поставете в хладилника за една нощ.

Десертът се сервира студен с  елегантна чаша бяло вино.

 

31.05.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.