Начало › Още за ... › Рецепти › › Ягодово тирамису

Ягодово тирамису

31.05.2010 | Коментари (1)

Съставки:
4 яйца
8
супени лъжици захар
240 грама маскарпоне
30
- 40 бишкоти
3
чаши ягоди, изчистени и нарязани на филии

Начин на приготовление:

Отделете белтъците от жълтъците в две купи.  Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.

В друга купа разбийте белтъците на сняг, като добавите останалото количество захар (3 супени лъжици). Внимателно се добавя сместта с маскарпонето към разбитите белтъци.

Покрийте дъното на съда, където ще с приготви тирамисуто, с бишкоти и разпределете половината от получената смес върху тях. Добавете ред филирани ягоди и направете втори етаж от същите сладкишени слоеве (бишкоти, получена смес и филирани ягоди). Поставете сладкиша в хладилника в продължение на 3 часа преди да го сервирате.

 

31.05.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (1) | Добави коментар

Вижте още

Стафидите - луксозното грозде през зимата
Време е да помислите за подготовка за сушене на плодовете. Те са много полезна храна, за която хората са знаели още от древността, но все пак всеки плод има своите особености. Сушеното грозде (стафиди) има голяма хранителна и диетична стойност. В него се съдържа голямо количество бор, калий, магнезий и манган. Ето защо през последното десетилетие в света се повиши значително търсенето и консумацията на безсеменното грозде и стафиди.

Пригответе си стафиди
Подходящи за производство на стафиди са безсеменните сортове грозде Кондарев 6, Русенско без семе, Русалка, Тракийска перла, Кралски рубин, Славянка, Гигант, Коринтско черно, Безсеменен хибрид 23-4, Безсеменен хибрид VІ-4, Безсеменен хибрид V-6, Киш-миш и др.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.