Начало › Още за ... › Рецепти › › Ягодово тирамису

Ягодово тирамису

31.05.2010 | Коментари (1)

Съставки:
4 яйца
8
супени лъжици захар
240 грама маскарпоне
30
- 40 бишкоти
3
чаши ягоди, изчистени и нарязани на филии

Начин на приготовление:

Отделете белтъците от жълтъците в две купи.  Разбийте жълтъците с 5 супени лъжици захар. Добавете маскарпонето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес.

В друга купа разбийте белтъците на сняг, като добавите останалото количество захар (3 супени лъжици). Внимателно се добавя сместта с маскарпонето към разбитите белтъци.

Покрийте дъното на съда, където ще с приготви тирамисуто, с бишкоти и разпределете половината от получената смес върху тях. Добавете ред филирани ягоди и направете втори етаж от същите сладкишени слоеве (бишкоти, получена смес и филирани ягоди). Поставете сладкиша в хладилника в продължение на 3 часа преди да го сервирате.

 

31.05.2010, www.gradinata.bg

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (1) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.