Начало › Растения › Съветник › Зеленчуци › › В топъл парник зеленият лук е по-вкусен

В топъл парник зеленият лук е по-вкусен

13.11.2009 | Коментари (0)
Решите ли да отглеждате лук през зимните месеци - декември, януари, трябва да знаете, че за нормалното му развитие е необходима топлина. Това може да стане с биотопливо в полутопъл парник или тунел. За целта изкопавате трап, дълбок 50 см. Запълвате го до 30 см с биотопливо приготвено от повече слама и малко пресен тор, а върху него нанасяте около 20 см почвен слой. За да поникнат бързо, предварително поставете луковичките в помещение с температура около 25-30°С. Може също да оформите купчина от луковички, да я полейте с хладка вода и покриете с рогозка. След 3-4 дни ги засадете и те бързо пускат корени, листата се развиват и образуват по-мощни растения. Вместо арпаджик можете да използвате прерастващите през зимата глави, поставени за съхранение. Може да ги засадите и в сандъче, плътно наредени една до друга. Поставете го до прозорец. 
13.11.2009, Алекс ЖИВКОВА

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Чубрицата е ароматна подправка и целебно растение
Чубрицата е силно ароматно растение и предпочитана подправка. Латинското й название satureia означава трева на сатирите - митологични същества, получовек-полукозел, известни с разпуснатия си волен живот. Чубрицата е била тяхната виагра. Лековита и непретенциозна, единственото й изискване е обилната светлина.

Чубрицата е ароматна подправка и целебно растение
Чубрицата е силно ароматно растение и предпочитана подправка. Латинското й название satureia означава трева на сатирите - митологични същества, получовек-полукозел, известни с разпуснатия си волен живот. Чубрицата е била тяхната виагра. Лековита и непретенциозна, единственото й изискване е обилната светлина.

Хубавият разсад - обещание за плодородно лято
Да отгледаш разсад, когато студът сковава земята, а нежните стръкчета се гушат под стъклените парници, е цяло изкуство. Той се прави, за да се удължи периодът на плододаване и да се получи по-ранна продукция от топлолюбивите култури. Важно е да се осигурят оптимална температура, светлина и хранителни вещества.