Начало › Още за ... › Рецепти › › Патладжани в олио

Патладжани в олио

29.09.2009 | Коментари (0)
Продукти: 5 кг патладжани, 200 г кромид лук, 400 г моркови, 200 г глава целина, ситен магданоз, сол на вкус, смлян черен пипер, 400 мл олио.

Приготвяне: Възвираме 3-4 л подсолена вода и пускаме в нея патладжаните. Щом поомекнат, ги вадим и нарязваме на шайбички с дебелина1 см. Пържим ги до златисто в сгорещено олио. Изваждаме и ги поръсваме със сол и черен пипер. Остърганите моркови и обелената целина нарязваме на тънки филийки. На филийки нарязваме и лука. Редим патладжаните в бурканчета и между редовете слагаме магданоз, лук, целина и моркови. Заливаме с препърженото и прецедено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.

29.09.2009, Вестник за градината

Фото галерия

Изпрати на приятел | Добави в любими | Принтирай
Коментари (0) | Добави коментар

Вижте още

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Как да запазим плодове, сушени на слънце?
Първото, най-важно условие, е бланширане на здрави цели или нарязани плодове. Изключение тук правят лимоните, портокалите и бананите. Бланширането трябва да стане в гореща вода средно за 3 минути, като след това плодовете се измиват със студена вода, за да се намалят вредните микроорганизми по повърхността им.

Обраното грозде обича хлад и 70% влажност
Гроздето вече е обрано от лозите. За да го съхраните по-продължително време, трябва да знаете някои тайни за него, които ще ви помогнат да го запазите в свеж вид.